Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
3.7.2009, Michal Huspeka, aktualita
Zhruba měsíc po uvedení Service Packu 2 pro anglickou verzi operačního systému Windows Vista se tohoto balíku oprav dočkali i uživatelé české lokalizace. Service Pack jako vždy obsahuje nejdůležitější opravy a záplaty operačního systému,...
šarik (59) | 3.7.200921:29
Mám Vistu, která sama o sobě funguje pochybně na HW Vista ready, na což jsem si jako system builder stěžoval u MaléhoMěkkého, který mě samozřejmě vyfakoval. No a hlavně do toho nejde nainstalovat žádný ze servicepacků, neboť ať je to z CD nebo z Update, končí systém modrou smrtí, bez možnosti opravy a je nutno se vrátit do původního stavu obrazem disku. Takže si můžou vydávat SP jak na běžící pásu, ale u mě to furt budou zloději a darebáci.
Odpovědět0  0
Fidel Kastrol (80) | 3.7.200923:35
zajímavé. Asi ti sice neporadím, ale SP2 se mi taky nedaří nainstalovat ­(ať už z win update nebo ze samostatného souboru­) Intalace proběhne ok, 1.zpracování před restartem ok, 2.zpracování hnedle po restartu dělá, dělá a pak napíše, nepodařilo se a vracíme se zpět! A Obnoví se původní nastavení před instalací SP2 a šmičec ­(neznámá chyba)
Odpovědět0  0
Richmond (151) | 4.7.20091:25
Zvlastni ­- instaloval jsem SP2 na Visty s integrovanym SP1 a instalace probehla v poradku ­(cca 5minut­) ;)
Odpovědět0  0
MilanZ | 4.7.200910:40
Bohuzel musim souhlasit, vcera vecer jsem SP instaloval pres Winupdate, stazeni v poradku, instalace pred restartem take, po restartu to pri posledni fazi nastaveni systemu to v utrobach PC zacne piskat ci pipat a instalce skonci jiz zminovanou hlaskou o nepodarene instalci... S vistami ­(legalnimi pravidelne updatovanymi, samozrejme­) na pocitaci problemy nemam, bezi jako vino :­-­), mozna to soudruzi z Microsoftu usili SP2 trosku horkou jehlou ;­-­) Nad pricinami zatim nelaboruji, protoze se stavajicim stavem nemam problemy a zlepsena sprava pameti, vylepsene mediacentrum ci BT rpo me neni az zas tam moc dulezite :­-D
Odpovědět0  0
Pavel Černík | 4.7.20099:02
když s tím neumíte, tak se nedivte. Visty jako takové jsou sice nenažraný, ale přitom poměrně stabilní systém. Bez problému jsem s SP1 dosáhl více než 300 hodin nepřetržitého běhu systému. Teď s SP2 se nenažranost systému zmírnila ­(sidebar mi nežere 200MB RAM ale jen 30MB­) a stabilita zatím nevypadá hůř. Celkově si troufnu tvrdit že veškteré problémy s vistama jsou ve 3 věcech:
1­) špatný HW
2­) špatné ovladače
3­) špatní uživatelé
jak jinak lze vysvětlit že některým lidem ty visty fungují bez nejmenších problémů stejně, nebo dokonce stabilněji než XP?
Odpovědět0  0
šarik (59) | 4.7.20099:19
Že bych s operačním systémem neuměl po 29 letech praxe v IT?
1­) Je to kancelářský počítač a Gigabyte moc špatný HW nedělá, na to bych dávno došel, že je vadný HW.
2­) ovladače jsou od výrobce na jeho certifikivaný HW Vista ready.
3­) já a špatný uživatel? Hned si dej facku.
Odpovědět0  0
Pavel Černík | 4.7.20099:27
Neznám Vás, takže nevím jak moc ­"zkušený­" jste. Každopádně jako rozumý člověk musíte vědět že každá věc má svoji příčinu. Nic se neděje bezdůvodně. Takže tvrdit že ta stejná Vista kterou já používám v pořádku dělá u Vás problémy je logicky naprostý nesmysl. Někde ten rozdíl bude. a jak jsem psal ty 3 body ­- tak to je ten nejobvyklejší rozdíl. ­(nelegální instalaci nepočítám protože s takovýma lidma se nemá cenu bavit­)
Samozřejmě je tu možnost že máte nějakou upravenou nestabilní verzi, ale to by jste si měl vyřídit s distributorem který vám ji dodal..
Odpovědět0  0
El Cid (126) | 4.7.200910:59
Tak to by jste se za tech 29 let mohl naucit to, ze myslet si, ze jste neomylny a vsechno znate, je pricinou hodne problemu. Navic s Vistama 29 let zkusenosti jiste nemate. A pokud vam nekde ujel vlak, tak to hold budete muset dogooglovat a ne si stezovat na to, ze za to muze ten pocitac,respektive system. Osobne jsem mel problem s instalaci SP1 na masine od AMD ­(vcetne chipsetu­). Podle kodu bsod za to mohli ovladace k chipsetu. Vy si urcite po 29 letech jste taky schopny nalezt kod bsod a u MS zjistit kde je problem a opravit ho. Jinak pred mesicem jsem nainstalovat SP2 naprosto bez problemu a system jede naprosto bez problemu ­- Visty jsou proste paradni system...natoli dobre, ze do SP1 u Win7 nevidim duvod proc bych to menil...mozna jen na jednom stroji, kvuli praci a mohl delat support...
Odpovědět0  0
šarik (59) | 4.7.200913:02
Děkuji ti za cenné rady. Nikde netvrdím, že jsem neomylný. Akorát tu šplícháš rozumem a já jsem mezitím vše udělal už před léty. A mimochodem tato Vista za běžných podmínek po instalaci nevidí disky a má řadu jiných nefunkčností, ovšem bez kódu BSOD, takže toho moc nevyguglim.
Odpovědět0  0
El Cid (126) | 5.7.200922:39
Hmm, tak to mas ­"frajere­" docela problem. Neumis ani identifikovat pricinu toho, proc ti to nejde ­- tyhle problemy maji deti na stredni...za beznych podminek by ti melo vse fungovat a ty by jsis nemel vytvaret nejake iluze o tom, ze za to muze system. A jestli na to nastaci ani kolegove, tak to se nedivim, proc rada servisu ma problemy s trivialni veci. A nejvic me fascinuje tvuj pristup k veci, ktery vychazi z toho, ze nikdo nemuze byt chtrejsi nez ty. Asi by jsi mel jit do IT duchodu a prenechat to nekomu kdo na to jeste vidi...
Odpovědět0  0
Richmond (151) | 4.7.200912:14
Facku si dejte Vy, protoze jestli Vam nestaci 29 let praxe tak byste mel vedet, jak a na cem se ma stavet pc a ne nejaky chrchlaky z Tesca. Prave jsem nainstaloval SP2 na brandnuty Visty na XPSu ­(maji modifikovany soubory v ­\oobe­\ takze jsem se docela ­"bal­"). Rekl bych, ze bude problem nekde mezi klavesnici a zidli ;)
Odpovědět0  0
šarik (59) | 4.7.200913:24
Vidím, že budeš nějaký umaštený uhřík, pokud si myslíš, že nevím jak a na čem stavět počítače. Mou specializací jsou pracovní PC, jestli máš tuchu o čem je tu řeč. Tak pokud si u mě na základě referencí zákazníků nechají stavět pc další lidé, co je práce na nich živí, tak možná snad trochu buď o tom něco vím nebo jsou oni úplně blbí? Co myslíš ty probléme mezi klávesnicí a židlí?
Hoši, jste tu jeden vedle druhýho samí vysírači a zjevně toho moc neumíte, kromě rytí do mě. Myslím, že mí kolegové ze servisu, co jsem jim rozeslal odkazy, se královsky baví nad vašimi odpověďmi. Jinak mají stohy certifikátů od M$ a asi mají také problém mezi židlí a klávesnicí, když před implementací Visty důrazně varovali firmy. Nebo i Intel má nedostatečně kvalifikované lidi, že Vistu odmítl jako firemní systém?
Odpovědět0  0
Ronion-host | 4.7.200915:43
Vy jte taky trubka šariku. Proč to těm nevzdělanym a hloupym klukům funguje a takovýmu profíkovi jako jste vy ne? Vsadim se že nerozběháte ani kalkulačku bez helplinky. Docela jste mě pobavil. A na vykání jste zřejmě ve škole taky chyběl;­-)
Odpovědět0  0
šarik (59) | 25.7.200922:17
Nejsem fešáku sám, komu to nefunguje. Ale asi jsme všichni blbci, včetně mých kolegů­-taky trubek co mají štosy certifikátů na OS od M$ a je to právě helplinka M$, co některé zákazníky odkazuje na ně. Kromě toho problémy s OS řeší i u nadnárodních společností v praxi a úspěšně, pokud už celá léta zastávají svá místa. A na vykání ve škole jsem nechyběl. Nás učili, že máme vykat starším, co už něco dokázali a něco umí. Ale že bych měl vykat nějakým smrkáčům, tak o tom nic nevím. A mimochodem, za nás žádný helplinky nebyly a tyto mě odkazují, že si mám poskytnout podporu sám sobě.
Všem: pokud jste tak chytří, tak co místo žvástů mi to tak zprovoznit, hm? Nebo umíte šplíchat rozumem jen v diskuzi?
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.